Azt hiszem nem kell bemutatnom a jelenséget, amikor 40 fokban semmi sem kell a gyereknek, nincs étvágya és tök nehéz a kedvében járni. Azok, akiknek a gyerkőcei szeretik a gyümölcsöket, könnyebb helyzetben vannak, mert ha mást nem hideg gyümölcsöt fogyaszt a gyermek és már az is valami. Zoé is a nagy gyümölcsfogyasztók táborához tartozik. Ma különösen nem volt étvágya, reggeli szinte semmi ... főtt a fejem mi legyen az ebéd, hogy legalább akkor egyen valamit és ne üres hassal kelljen lefektetnem. Mivel a héten már volt meggyszósz, cékla, almás zöldség, így nem sok ötletem maradt. De aztán kicsit tovább gondoltam a meggyszószt és megszületett ez a fincsi kis ebéd, ami nagyon bevált Zoénak.
Hozzávalók:
egy marék meggy
egy marék eper
egy marék málna
egy őszibarack
két evőkanál natúr joghurt
egy teáskanál liszt
Én most fagyasztott gyümiket használtam: meggyet, epret, málnát lehet kapni áruházakban. A barack az problémás, de nekem még van néhány adag a ládában tavalyról. Ilyenkor áldom az eszem, hogy raktam el. Szóval a gyümiket én összeaprítottam aprítógéppel, majd egy kevés vízzel felengedtem, feltettem forrni. Közben a lisztet csomómentesen elkeverjük a natúr joghurttal. Ha forr a gyümölcs, akkor sűrítsük be és már kész is! Reggel érdemes megcsinálni, hogy ebédre jól kihűljön. Cukor használatát mindenkire rábízom, nekem most nem kellett tennem bele, de ha nem lett volna elég édes, akkor tettem volna bele egy keveset.
Tipp: Természetesen más gyümiket is lehet használni, a kombinációk száma végtelen :) Lehet használni almát, cseresznyét, szilvát, sárgabarackot, áfonyát, szedret, ribizlit ... stb. Függ a gyermek ízlésétől is :)
Utolsó kommentek