Zoé ezt nagyon szerette, mindenféle variációban. Ő mindig uzsira ette, de tízórainak is megállja a helyét. Sőt nyáron a 40 fokos kánikulában, mikor jóformán semmilyen főtt kaját nem volt hajlandó megenni, akkor ebédre is adtam neki. Igazi mentőöv volt, mert mindig szívesen ette, hidegen nagyon csúszott neki :)
Hozzávalók:
két marék natúr kukoricapehely
fél pohár natúr joghurt
bármilyen gyümölcs, mondjuk legyen most őszibarack
A kukoricapelyhet egy nagyon kevés vízben áztassuk meg. Öntsük hozzá a joghurtot. A gyümölcsöt, ha nem elég puha akkor főzzük egy kicsit, majd tegyük ezt is a megáztatott pehelyhez. Turmixoljuk össze! Nagyon fincsi! Zoé epresen és málnásan szerette a legjobban. Mivel még nem ehette ezeket a gyümiket, ezért egy fél üveg epres vagy málnás bébiételt adtam hozzá!
Tipp: Ha friss gyümölcsből csinálod, akkor nem kell feltétlenül megáztatni a pelyhet, hiszen a gyümölcs levében szépen felpuhul. Ne ijedj meg, ha nagyon híg lesz, hagyd állni, a kukoricapehely meg fog dagadni!
Utolsó kommentek