Zoé mindennapjai

"Az első pillanat, mikor megszületsz, társunkká szegődsz egy idegen világban. A második pillanatban lassan felcseperedsz, s tágra nyitott szemekkel rácsodálkozol a világra."

Így növekszik a nagylány

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Utolsó kommentek

  • mazsan: Látom egyszerre kezdik a Csajok a bilibe pisilést...:o) Gratulálunk Zoénak is! puszi (2012.06.13. 15:30) Az első lépés ...
  • sebeszter: @mazsan: Nagyon köszike! Én pedig akartam nálad kommentelni, de nem tudok - nem tudom legörgetni, ... (2012.06.13. 14:30) Másfél éves nagylány :)
  • mazsan: Nagyon ügyes a nagylány! A súlyon pedig tényleg ne aggódj, Zoé tökéletes úgy ahogy van. :o) (2012.05.30. 18:15) Másfél éves nagylány :)
  • mazsan: Kis ügyes. :o) (2012.04.06. 11:22) Új szavak
  • mazsan: Drukkolok!Érezzétek jól magatokat! :o) (2012.03.24. 10:49) Légy átkozott Murphy!!!!
  • Utolsó 20

Címkék

ajándék (1) állatkert (1) alvás (15) anyás (1) apa (2) apás (2) Az (1) babatorna (3) balaton (1) bébiétel (1) beszéd (7) betegség (7) bibi (2) bika (1) bili (2) BKV (1) bújás (1) cipő (6) család (9) csalánkiütés (1) csomagolás (1) cumi (3) Dobogómajor (8) egyensúly (1) egy éves (4) érzések (2) esés (3) etetőszék (1) evés (17) feláll (3) felmászik (3) felül (2) figyelmetlenség (1) fogmosás (3) fogzás (20) gyerekszőnyeg (1) gyógyulás (1) hálózsák (1) hétköznapok (5) hinta (4) hisztis (3) (2) homokozó (3) hozzátáplálás (7) húsvét (1) illik (1) jár (9) játék (4) játszóház (1) játszószőnyeg (1) játszótér (13) joghurt (1) kanga klub (9) kánikula (6) karácsony (9) keresztelő (2) kezdetek (1) kézügyesség (1) kiakadás (2) kimenő (2) kirándulás (5) köhögés (1) költözés (3) kötődő nevelés (1) különlét (2) kúszás (2) láz (1) lemászik (1) lépcső (1) levente (1) majális (1) másfél éves (1) mászás (2) mászik (1) megfázás (1) megijed (1) mélypont (2) mese (3) mozgásfejlődés (4) nagyszülők (10) napirend (5) nyaralás (3) nyilas (1) nyűgös (14) okos (4) ölelés (3) öltözködés (2) önállóság (2) óraátállítás (2) orrcsepp (2) orvos (4) összehangolódás (1) pancsolás (1) piac (2) pihenőszék (4) rituálé (2) séta (8) sírás (3) strand (2) stressz (1) súlygyarapodás (2) szájpenész (1) szandál (1) szemcsepp (1) szobatisztaság (2) szülés (1) szülinap (1) tanul (3) tápszer (1) téliesítünk (2) tolerancia (1) torokgyulladás (1) türelem (1) turi (2) tűzoltó (1) ül (1) utazás (4) vacsora (1) védőnő (6) videó (19) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Itt jártak (2011.10.19-től)

Baba Napok

2012.10.09. 12:18 - sebeszter

Címkék: babatorna kanga klub

Egy újabb fantasztikus eseményen vagyunk túl a Kangások szervezésében. A hétvégén került sor az Újpalotai Baba Napokra, melynek a Közösségi Ház adott otthont. Említettem már egy korábbi bejegyzésben, hogy ideiglenesen a Kanga Klub is itt működik hetente kétszer, amíg a régi épület felújítása be nem fejeződik. Amire - ha minden igaz - már nem kell sokat várni. :) Ami engem személy szerint nagy örömmel tölt el, mert legalább, akkor már minden nap lesz játszóház, újra lesznek kézműves foglalkozások ... stb! De azért persze nem panaszkodok, mert így is nagyon sokat tesznek értünk, illetve a gyerekekért, hogy mindenféle szuper programokon vehessenek részt! Ilyen fantasztikus program volt a hétvégi Baba Napok is, amely pénteken és szombaton szórakoztatta az érdeklődőket. Mindkét nap más és más programok voltak. Nagyon demokratikusan - főként a hely korlátozott befogadóképessége miatt - mindenki választhatott, hogy melyik nap szeretne ide látogatni. Szigorúan feliratkozás alapján lehetett bejutni, a belépő pedig igen csekély volt: egy banán vagy körte, amivel a Vitamin Kuckó kínálatához járultak hozzá az érkezők! Fantasztikus :D Mi szombaton mentünk, abból az egyszerű okból, hogy apa is el tudjon jönni és így egy remek kis családi program kerekedjen a dologból.

Nem is bántuk meg, hogy ezt a napot választottuk, nagyon jó kis programok voltak és végre apa is élvezhette a lánykája társaságát, és betekintést nyerhetett a Kangás napjainkba, amibe sajnos csak ritkán tud bekapcsolódni! De most aztán volt program bőven. Zoé meglepő módon elég nehezen oldódott, pedig mikor leparkoltunk a kocsival egyből tudta, hogy hol vagyunk és mondta is, hogy "Kanga" :D Ennek ellenére mikor beléptünk biztos érezte, hogy most mégis minden más, másik teremben voltunk, voltak kiállítók, fotós .... stb. De azért egy kis idő után csak magához tért és belendült a játékba! Viszonylag elég korán mentünk, gyakorlatilag nyitásra, de nem is bánom, mert mire elkezdődött a babatorna, addigra Zoé is megtalálta a helyét. 

02.jpg

A babatorna már egy "megszokott" dolog, vagyis Zoé nagyon szereti, így szívesen kapcsolódott be. A nagy változás az volt, hogy apa is ott volt, aki a fényképezőgépet volt hivatott kezelni, de Zoé egy idő után úgy döntött, hogy inkább apával tornázik. Így félúton szerepcsere történt, majd a torna vége felé egy jó kis családi játék lett belőle: hárman együtt csináltuk a "gyakorlatokat". Zoé nagyon élvezte, hogy apa is részt vesz a mulatságban és persze ezzel nem volt egyedül. Sok apuka volt most jelen és szinte mindenki kivétel nélkül aktívan részt vett a babatornában. Olyan jó volt! Jó volt látni, ahogy családok együtt nevetnek, szórakoznak és örülnek annak, hogy milyen ügyes a kis csemetéjük! Zoé mára már nagyon közreműködő a tornákon. Tudja a mondókákat és mutogatja, van már, hogy egy-egy részletet el is mond. Az eszközökből tudja, hogy mi következik és aktívan részt vesz bennük. Nagyon ügyes!

03.jpg

A babatorna után készítettünk Zoénak egy kézlenyomatot agyagba. Egyszer már csináltunk ilyet a Kangában tavasszal, az lett apa névnapi ajándéka. De most ismét kihasználtuk a lehetőséget, hogy megörökítsük a csajszi kezecskéjét. Pár hét múlva kész is lesz, elvitték kiégetni. Nagyon várom már, hogy haza hozhassuk és összehasonlíthassuk a régebbivel. Kíváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt a kis keze :D

Két program közötti szünetben lehetősége volt a gyerekeknek korlátlanul játszani, voltak kiállítva hasznos könyvek, volt Vitamin Kuckó, ahol mindenféle gyümölcsös finomságokat lehetett falatozni, készültek teával is, volt berendezett baba-mama sarok a szoptatós anyukáknak, illetve itt lehetett tisztába tenni a babókat is. Szóval unatkozni azt nem lehetett! :D 

A programok között szerepelt a TODA - A csoda gyereknyelven című színházi előadás 0-3 éves gyerekeknek. Bevallom először úgy voltam vele, hogy mi nem megyünk be, mert az én gyerkőcöm biztos nem fog fél órát egy helyben ülni és végignézni egy komplett előadást. De aztán megbeszéltük a férjemmel, hogy beülünk és maximum, ha nagyon nem bírja Zoé, akkor kiosonunk. Nagyon pozitív csalódás volt. Zoé tátott szájjal nézte az előadást, aztán felvette a ritmusát, tapsolt, nevetett, táncolt. Az előadás második felében bevonták a gyerekeket is, Zoé nagyon bátran egyből a színpadra vetette magát és részt vett a műsorban. Olyan ügyes volt és nagyon nagyon élvezte! 

01.jpg

Így el is határoztam, hogy utánanézek ennek az előadásnak a neten és felkutatom, hol lehet megtalálni ezt a társulatot! És hát nem tartom ám meg magamnak ezt az infót :D Nem, nem! Azok, akik olvassák ezt a blogot most megtudhatják a titkot :D Na persze ha valaki eddig nem tudta volna róla .... :)

Szóval a TODA című előadást itt lehet megtekinteni és jegyet vásárolni rá. Árat még nem sikerült találnom, de egyszer mindenképpen érdemes rá elmenni! Sajnos az októberi TODA előadásra már elkeltek a jegyek, de atöbbi előadásra olyan 1300-1600 forint között mozognak a jegyek. Nem hinném, hogy ennél drágább lenne! Szerintem minden gyermek élvezni fogja! Ha az én örökmozgó kiscsajomat lekötötte, akkor bárkit!!!! Itt találhattok információkat, illetve egy kis ízelítőt az előadásból!

http://kolibriszinhaz.hu/index.php?view=article&catid=44%3Arepertoar&id=86%3Aglitterbird-mveszet-a-legkisebbekert-toda-a-csoda-gyereknyelven&option=com_content&Itemid=53

Én már gondolkodom, hogy a novemberi előadásra megpróbálok jegyet szerezni, úgyis közel van a szülinapjához. Jó kis meglepi lehetne neki :D De ezt még apával egyeztetnem kell, bár nem hinném, hogy neki lenne ellenvetése! De majd meglátjuk!!!

Az előadás végére Zoé is nagyon elfáradt már és az ebédidő is nagyon közel volt már. Így még játszott egy kicsit a többiekkel, evett egy kis gyümölcsöt, aztán felöltöztünk, hogy indulhassunk haza. Még mielőtt a kocsiba ültünk volna, elsétáltunk a Közösségi Ház melletti parkba, hogy megnézzük a szökőkutat. Zoé nagyon szereti figyelni és szagolgatni a virágokat körülötte :D Végül hazamentünk, mindnyájan elfáradtunk, megebédeltünk és Zoé lefeküdt aludni. Sajnos én nem tudtam, mert másnapra vendégeket vártunk és hát a lakás finoman szólva is szaladt, így nekiálltam a takarításnak és a sütésnek. :D

Mindenesetre jó kis pörgős délelőtt volt, tele remek élményekkel!!! Köszönjük a Kangásoknak!!! Ismét! :D

A bejegyzés trackback címe:

https://sebzoe.blog.hu/api/trackback/id/tr664828286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása