Még nekem is ízlett :) Zoénak meg pláne. Mondjuk ő nagyon szereti a kelbimbót :) Ezt a receptet nyolc hónapos kortól készíthetjük, de ha nem szeretsz a passzírozással bajlódni, akkor egy éves kor után már minden további nélkül adható!
Hozzávalók:
egy evőkanál rizs
egy adag csirkemell
egy marék zöldbab
5-6 kelbimbó
petrezselyem
majoranna
olívaolaj
A rizst futtassuk meg az olívaolajon, majd öntsük fel bő vízzel. Tegyük hozzá a majorannát és a petrezselymet és így főzzük készre. Én a csirkemellet mindig úgy tettem el, hogy egészben megfőztem húslevesben, kihűlés után feldaraboltam kisebb adagokra, így tettem el a ládába. Ha husis ebédet csinálok, akkor mindig kiveszek egy adagot, bedobom valamelyik hozzávalóhoz főni :) Ebben az esetben én a zöldbabbal teszem fel, mire a zöldbab megfő, addigra a husi is kész. Ja igen! A zöldbab! Én mindig fagyasztott zöldbabot használok és valóban zöldet (nem a sárgát - én jobban szeretem). A kelbimbót külön főzzük meg. A kelbimbó, mint "K" betűs zöldség puffaszt. A "K" betűs zöldségeket mindig külön főzzük meg és legalább egyszer cseréljünk rajta főzővizet, de a legjobb ha kétszer. Így nem fog puffasztani.
Miután minden megfőtt, turmixoljuk össze. Ha még nincs a gyerkőc egy éves, akkor a babot passzírozzuk! Nos nekem nem volt kedvem pepecselni azzal, hogy darabosra hagyjam valahogy, mivel Zoé igencsak híján van fogaknak, így csak a könnyen rágható dolgokat szoktam darabosra hagyni. A kelbimbó és a zöldbab nem tartozik ebbe a kategóriába.
Utolsó kommentek