Ha durum (tojás nélküli) tésztát használsz, akkor ezt az ebédet már nyolc hónapos kortól adhatod a babádnak. Egy éves kor felett pedig már bármilyen tésztával el lehet készíteni. Nagyon ízletes, ha szeretitek az ilyen jellegű kajákat, akkor nagyobb adagban az egész család ebédje is lehet :)
1,5 - 2 dl paradicsomszósz
egy sárgarépa
egy gerezd fokhagyma
egy adag spagetti tészta
bazsalikom
oregánó
olívaolaj
A tésztát főzzük puhára és törjük össze villával. A sárgarépát a fokhagymával együtt főzzük meg. Én mindig héjában főzöm meg a foghagymát és ha kész akkor kinyomom. Jobban el lehet dolgozni, így elkerülheted, hogy egy-egy falatnál nagyobb fokhagyma darab kerüljön a gyerkőc szájába. Ha a répa és a fokhagyma is megfőtt, akkor a répát törjük össze villával, a fokhagymát nyomjuk szét kanállal és dolgozzuk jól bele a répapürébe. Egy kevés olívaolajon a paradicsomszószt és a fűszereket rotyogtassuk össze, majd keverjük bele a tésztát és a fokhagymás répát. Ízlés szerint tehetünk rá/bele sajtot. Jó étvágyat!
Utolsó kommentek