Zoé mindennapjai

"Az első pillanat, mikor megszületsz, társunkká szegődsz egy idegen világban. A második pillanatban lassan felcseperedsz, s tágra nyitott szemekkel rácsodálkozol a világra."

Így növekszik a nagylány

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Utolsó kommentek

  • mazsan: Látom egyszerre kezdik a Csajok a bilibe pisilést...:o) Gratulálunk Zoénak is! puszi (2012.06.13. 15:30) Az első lépés ...
  • sebeszter: @mazsan: Nagyon köszike! Én pedig akartam nálad kommentelni, de nem tudok - nem tudom legörgetni, ... (2012.06.13. 14:30) Másfél éves nagylány :)
  • mazsan: Nagyon ügyes a nagylány! A súlyon pedig tényleg ne aggódj, Zoé tökéletes úgy ahogy van. :o) (2012.05.30. 18:15) Másfél éves nagylány :)
  • mazsan: Kis ügyes. :o) (2012.04.06. 11:22) Új szavak
  • mazsan: Drukkolok!Érezzétek jól magatokat! :o) (2012.03.24. 10:49) Légy átkozott Murphy!!!!
  • Utolsó 20

Címkék

ajándék (1) állatkert (1) alvás (15) anyás (1) apa (2) apás (2) Az (1) babatorna (3) balaton (1) bébiétel (1) beszéd (7) betegség (7) bibi (2) bika (1) bili (2) BKV (1) bújás (1) cipő (6) család (9) csalánkiütés (1) csomagolás (1) cumi (3) Dobogómajor (8) egyensúly (1) egy éves (4) érzések (2) esés (3) etetőszék (1) evés (17) feláll (3) felmászik (3) felül (2) figyelmetlenség (1) fogmosás (3) fogzás (20) gyerekszőnyeg (1) gyógyulás (1) hálózsák (1) hétköznapok (5) hinta (4) hisztis (3) (2) homokozó (3) hozzátáplálás (7) húsvét (1) illik (1) jár (9) játék (4) játszóház (1) játszószőnyeg (1) játszótér (13) joghurt (1) kanga klub (9) kánikula (6) karácsony (9) keresztelő (2) kezdetek (1) kézügyesség (1) kiakadás (2) kimenő (2) kirándulás (5) köhögés (1) költözés (3) kötődő nevelés (1) különlét (2) kúszás (2) láz (1) lemászik (1) lépcső (1) levente (1) majális (1) másfél éves (1) mászás (2) mászik (1) megfázás (1) megijed (1) mélypont (2) mese (3) mozgásfejlődés (4) nagyszülők (10) napirend (5) nyaralás (3) nyilas (1) nyűgös (14) okos (4) ölelés (3) öltözködés (2) önállóság (2) óraátállítás (2) orrcsepp (2) orvos (4) összehangolódás (1) pancsolás (1) piac (2) pihenőszék (4) rituálé (2) séta (8) sírás (3) strand (2) stressz (1) súlygyarapodás (2) szájpenész (1) szandál (1) szemcsepp (1) szobatisztaság (2) szülés (1) szülinap (1) tanul (3) tápszer (1) téliesítünk (2) tolerancia (1) torokgyulladás (1) türelem (1) turi (2) tűzoltó (1) ül (1) utazás (4) vacsora (1) védőnő (6) videó (19) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Itt jártak (2011.10.19-től)

Szülők kimenőn :)

2012.08.02. 10:16 - sebeszter

Címkék: kimenő

Hát igen, néha ilyen is kell. Az első hetet, mikor Zoé mamázott, munkával töltöttük. Akkor költöztünk, örültünk, hogy élünk. Egész nap pakoltunk, takarítottunk, bútorokat raktunk össze, bepakoltunk és kipakoltunk ... nagyon húzós volt. Viszont ezen a héten igyekszünk egy kicsit több időt tölteni együtt és egy-két tartalmasabb programot beiktatni, amit Zoéval nem lehet.

Hétfőn este elmentünk moziba. Nagy mozirajongók vagyunk apával, de hát a gyerkőc mellett nem igen tudunk hódolni eme szenvedélyünknek.  Az új Batman filmet néztük meg. Az ilyen filmekkel úgy vagyok, hogy nagyon tudom szeretni őket, ha a megfelelő hangulatban találnak meg. És ez most nagyon betalált. Jó kis film volt :) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mi a férjemmel meglehetősen ritkán tudunk leülni megnézni egy filmet együtt, mert homlokegyenest más ízlésünk van :) Néha tényleg elcsodálkozom rajta, hogy mennyire mások vagyunk és mégis mennyire jól működik a kapcsolatunk .... Azt hiszem nálunk hatványozottan igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Volt már, aki megkérdezte, hogy akkor mégis mi az, ami összetart minket??? :D Talán a legfontosabb dolog mindig is az volt, hogy mindig ugyanabba az irányba gondolkodtunk, a világról, az életről és főleg a közös életünkről mindig ugyanúgy vélekedtünk. Persze ez nem jelenti azt, hogy soha nem voltak köztünk súrlódások, de mindig megoldottuk és megbeszéltük és kompromisszumra jutottunk. És hát persze nem utolsó sorban azóta van egy csodálatos kislányunk, aki még inkább összekovácsolt minket, hiszen együtt váltunk szülővé, egymást támogatva és azt hiszem ez olyan kapocs, aminél nem számít, hogy ki milyen filmet vagy zenét szeret, ki milyen kaját részesít előnyben .... sötöbö, sötöbö :) Na zárójel bezárva, ennyit az én idealizált képemről a kapcsoltunkat illetően, bár én hiszem, hogy ez így van!

Tegnap volt a házassági évfordulónk :) A harmadik! Általában nem szoktunk - a háromnál azt hiszem már lehet szokásról beszélni :) - nagy feneket keríteni a dolognak. Azt hiszem az elsőnél épp megint rohanásban voltunk, így talán még pezsgőt sem bontottunk, meg hát én akkor már terhes voltam Zoéval. Tavaly már Zoé 8 hónapos volt, de viszont volt még előző évről egy fel nem használt hosszú hétvégénk Hévízen, ebbe a három napba pont beleesett az évfordulónk, így akkor kettesben tudtuk tölteni, de ez igazából inkább a véletlennek volt köszönhető, mintsem a tervezésnek! Az idén viszont elhatároztuk apával, hogy most megünnepeljük, és nemcsak a házassági évfordulónkat, hanem az elmúlt hosszú stresszes hónapok végét is. Így elmentünk egy étterembe és ettünk egy finomat, majd hazajöttünk és bontottunk egy üveg pezsgőt, miközben megnéztük Gyurta Danit, amint világcsúccsal olimpiai bajnok lett és végre nem nyomasztottak minket a gondok!

Aztán a hét további részére nincsenek nagyon terveink. Inkább csak pihenés, vagyis az is inkább csak nekem, mert apa azért keményen jár dolgozni és ráadásul a héten adtak is neki munkát rendesen. De azért a hétvégén remélem tud majd aludni, így hogy Zoé nincs itthon és nem fog már reggel hétkor csiripelni :) Próbálunk még néhány dolgot elintézni, ma jön a redőnyös visszatenni a hálókra, illetve  konyhára a redőnyt .... vagyis remélem, hogy vissza tudja tenni és nem kell átszabni őket. A másik nagy hír, hogy hétfőn reggel jönnek az ajtóink :) Erre vártunk már régóta, így Zoét majd csak hétfőn este felé hozzák anyuék, hogy ne legyen láb alatt :) Én próbálom elintézni, hogy Zoéval végre hivatalosan is budapesti lakosok legyünk, mert amúgy még anyuéknál lakunk! Eddig nem sok sikerrel, mert az okmányirodában nem divat a telefont felvenni és csak pénteken lehet úgy menni, hogy nincs előrefoglalt időpontom, amit egyébként telefonon lehet kérni, amit nem vesznek fel ....

Egy nagy tervünk, illetve programunk van még a hétre és az pedig a Magyar Dal Napja a Szigeten, ami vasárnap lesz. Jönnek a tesóim is, meg a hugicám barátja és így testületileg fogunk kivonulni, hogy bulizzunk egy jót. Már nagyon várom. Pár éve, amikor szintén a Szigeten volt a Magyar Dal Napja, akkor voltunk kinn a férjemmel és hihetetlen élmény volt. Így most kihasználjuk, hogy nincs Zoé. Azt hiszem azért sikerülni fog ezt a hetet tartalmasan eltölteni, hiszen minden belefér, amit egyébként imádunk, de a gyerkőcünkkel nem lehet: mozi, étterem, koncert :)

És mit csinál eközben Zoé? Anyu elmondás szerint minden rendben van, gyógyul a gombásodása, állandóan az udvaron van, homokozik, motorozik, hintázik, pancsol - merthogy van kismedencéje :) -, eszik, alszik és nagyon jó a kedve!

A bejegyzés trackback címe:

https://sebzoe.blog.hu/api/trackback/id/tr564691182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása