Zoé mindennapjai

"Az első pillanat, mikor megszületsz, társunkká szegődsz egy idegen világban. A második pillanatban lassan felcseperedsz, s tágra nyitott szemekkel rácsodálkozol a világra."

Így növekszik a nagylány

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Utolsó kommentek

  • mazsan: Látom egyszerre kezdik a Csajok a bilibe pisilést...:o) Gratulálunk Zoénak is! puszi (2012.06.13. 15:30) Az első lépés ...
  • sebeszter: @mazsan: Nagyon köszike! Én pedig akartam nálad kommentelni, de nem tudok - nem tudom legörgetni, ... (2012.06.13. 14:30) Másfél éves nagylány :)
  • mazsan: Nagyon ügyes a nagylány! A súlyon pedig tényleg ne aggódj, Zoé tökéletes úgy ahogy van. :o) (2012.05.30. 18:15) Másfél éves nagylány :)
  • mazsan: Kis ügyes. :o) (2012.04.06. 11:22) Új szavak
  • mazsan: Drukkolok!Érezzétek jól magatokat! :o) (2012.03.24. 10:49) Légy átkozott Murphy!!!!
  • Utolsó 20

Címkék

ajándék (1) állatkert (1) alvás (15) anyás (1) apa (2) apás (2) Az (1) babatorna (3) balaton (1) bébiétel (1) beszéd (7) betegség (7) bibi (2) bika (1) bili (2) BKV (1) bújás (1) cipő (6) család (9) csalánkiütés (1) csomagolás (1) cumi (3) Dobogómajor (8) egyensúly (1) egy éves (4) érzések (2) esés (3) etetőszék (1) evés (17) feláll (3) felmászik (3) felül (2) figyelmetlenség (1) fogmosás (3) fogzás (20) gyerekszőnyeg (1) gyógyulás (1) hálózsák (1) hétköznapok (5) hinta (4) hisztis (3) (2) homokozó (3) hozzátáplálás (7) húsvét (1) illik (1) jár (9) játék (4) játszóház (1) játszószőnyeg (1) játszótér (13) joghurt (1) kanga klub (9) kánikula (6) karácsony (9) keresztelő (2) kezdetek (1) kézügyesség (1) kiakadás (2) kimenő (2) kirándulás (5) köhögés (1) költözés (3) kötődő nevelés (1) különlét (2) kúszás (2) láz (1) lemászik (1) lépcső (1) levente (1) majális (1) másfél éves (1) mászás (2) mászik (1) megfázás (1) megijed (1) mélypont (2) mese (3) mozgásfejlődés (4) nagyszülők (10) napirend (5) nyaralás (3) nyilas (1) nyűgös (14) okos (4) ölelés (3) öltözködés (2) önállóság (2) óraátállítás (2) orrcsepp (2) orvos (4) összehangolódás (1) pancsolás (1) piac (2) pihenőszék (4) rituálé (2) séta (8) sírás (3) strand (2) stressz (1) súlygyarapodás (2) szájpenész (1) szandál (1) szemcsepp (1) szobatisztaság (2) szülés (1) szülinap (1) tanul (3) tápszer (1) téliesítünk (2) tolerancia (1) torokgyulladás (1) türelem (1) turi (2) tűzoltó (1) ül (1) utazás (4) vacsora (1) védőnő (6) videó (19) Címkefelhő

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Itt jártak (2011.10.19-től)

A szar anya ....

2012.09.08. 17:00 - sebeszter

Címkék: játszótér

Nagyon utálom ezt a kifejezést. Azt pedig még jobban utálom, ha valaki nyilvánosan, senkivel nem törődve kategorikusan kijelenti, hogy szerinte ki is a szar anya. 

Egy újabb játszótéri szösszenet. Általában ott szoktam magamba szívni anyatársaim bölcsességeit, amik sajnos nem mindig érnek célba nálam .... És hát eme anyuka eléggé eltalálta A kedvem a múltkor a beszólásaival. 

Bizonyára mindenki ismer olyan nőt a környezetében, akit ilyen vagy olyan okból kifolyólag nem tart feltétlenül jó anyának. Ez nyilván abból adódik, hogy mindenki más értékrendszer szerint él és neveli a gyerekét. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy vannak, akik nem alkalmasak anyának. Szerencsés esetben az illető tudja is ezt magáról, és megkíméli a világot és önmagát - de leginkább a születendő gyereket - attól, hogy anya legyen. Nem szerencsés esetben sajnos hát ... igen mind tudjuk ... Na de attól még óva intenék mindenkit, hogy fennhangon ecsetelgesse a világnak, hogy ki is a szar anya.

Történt a minap a játszón, hogy beszélgetésbe elegyedtünk több anyukával. Hát szokott ilyen történni. Nem egy kivételes eset. Eléggé hétköznapi jelenség, hogy amúgy tök idegen anyukák egymás között vitatják meg a gyerkőcök ügyes bajos dolgait a játszón. És ha hiszitek ha nem lehet azért így is hasznos információkhoz jutni. Nekem is sikerült már :D Na szóval nagyban beszélgetünk anyukákkal, a téma épp az volt, hogy kit mennyire visel meg ez a változó időjárás. Speciell engem eléggé ... nagyon fáradt vagyok folyamatosan, állandóan ásítozok és ez párosul némi fejfájással is. Erre még rátesz egy lapáttal, hogy Zoé a fogai miatt nem alszik zavartalanul mostanában, sokszor kell hozzá felkelnem éjszaka. Ilyen és ehhez hasonló ügyes bajos dolgokat veséztünk ki, amikor is csatlakozott hozzánk egy újabb anyuka. Bevallom nem volt túl szimpatikus elsőre sem, de nem foglalkoztam vele. Nem lehet mindenkit szeretni. Csakhogy ő az a fajta volt, aki nehezen viseli, ha nem ő beszél. Ezért az első adandó alkalommal átvette a szót. Arra már nem emlékszem, hogy okfejtése honnan is indult ki, de amit utána mondott, na az rendesen felnyomta az agyvizem. 

A kisasszony kifejtette, hogy az az anya, aki hagyja, hogy a gyereke tévézzen, mekkora szar anya. Mert egy anyának az a dolga, hogy a gyerekével foglalkozzon és ebbe nem fér bele a tévénézés. Igenis el kell menni a gyerekkel sok helyre és minden időnket neki kell szentelnünk, mert ezért szültük erre a világra őket. Ezért ő , mióta megszületett a gyereke nem főz, hanem mindig úgy rendelik az ebédet - gratulálok -, a házi munkával meg úgy van, hogy úgyis megvárja, szóval igazából csak ritkán takarít - azt is csak akkor, amikor a gyerek alszik, és negyedévente meg kijön egy takarítónő besegíteni a nagytakarításba, és munka után a férje vasal. Olééééééé .... na akkor ki is a szar anya??? Hát ezek alapján én .... mert ma reggel mikor Zoé felkelt, áthoztam hozzánk, bekapcsoltuk neki a TV-t, néztük vele a mesét, kapott kakaót, aztán én a "szaranya" bevetettem magam a konyhába, hogy nekiálljak az ebédnek, Zoé elsétált apával a boltba, majd miután hazajöttek együtt nézték a mesét, apának fél 10kor el kellett mennie, de mivel 9:45-re az ebéd is kész lett, így még levittem Zoét a játszóra, ahonnan délre hazamentünk, megebédeltünk, majd Zoé kérte, hogy kapcsoljam be neki a kedvenc meséjét, amit én "szaranya" meg is tettem, majd szegénykém a fáradságtól 15 perc alatt el is aludt rajta, letettem aludni, aludt több, mint két órát, ami alatt a "szaranya" érthetetlen módon kivételesen nem csinált semmit, hanem megnézett egy filmet. A nap hátralevő részét úgy terveztem, hogy leviszem még Zoét a játszóra, de mivel kibírhatatlan fejfájás és hasgörcs gyötör, a fáradtságról nem is beszélve, lehet, hogy ez ma elmarad .... és meglepő módon nem érzem szar anyának magam ettől, mert Zoé épp a babájával játszik: tologatja a babakocsiban, megeteti, lefekteti, puszilgatja - olyan édes. És igen épp most kezdődött a kedvenc meséje a Minimaxon, ezért odakapcsoltam neki. És nagyjából 20 perc múlva vége lesz, és tudom, hogy akkor már nem fogja nézni a TV-t és én ki is fogom kapcsolni. És nem gondolom, hogy ettől a gyerekem visszamaradna a fejlődésben, debil lenne vagy bármi gondot okoznék vele neki .... És igen holnap a "szaranya" délelőtt apával fogja leküldeni a játszóra a gyereket, hogy a "szaranya" nyugodtan ki tudjon takarítani, alvásidőben ki fogok vasalni, és délután ha Zoé felkelt, akkor lehet, hogy elmegyünk a Margitszigetre hármasban :D

Szegény nő, ha mindezt tudná .... vagyis részben tudja, ugyanis mivel kicsit felbosszantott - láthatólag nem csak engem - közöltem vele, hogy akkor nekünk most haza kell mennünk, mert még be kell fejeznem az ebédet, ezért miután megfürdettem a gyereket be fogom neki kapcsolni a TV-t, hogy ne legyen láb alatt a konyhában, utána pedig együtt megebédelünk az általam főzött ebédből, amit teljesen nyugodt szívvel fogok a gyerekem elé tenni, mert tudom, hogy mi van benne. Aztán ha lefektettem, akkor kivasalok, mert nálunk az a szokás, hogy ha apa hazaér a munkából, akkor ő játszik a lányával, mivel egész nap nem látta és nem lenne pofám még a vasalást is a nyakába varrni... azt hiszem elrúgtam a pöttyöst :D Nem valószínű, hogy ezután még akar majd velem beszélgetni! SZERENCSÉRE!!!!

És ettől függetlenül nem tartom őt szar anyának! Hogy milyen feleség és háziasszony, hát azt döntse el a férje .... meg hát különben is .... ki milyet szakít, olyat szagol :D

A bejegyzés trackback címe:

https://sebzoe.blog.hu/api/trackback/id/tr334763182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása