Ez a finom kis ebéd biztos sok babának lesz a kedvence. Hamarosan itt a jó kis paradicsom szezon, finom érett paradicsommal, akkor már lehet frissen készíteni. De addig nyugodtan használjunk paradicsomszószt. Csak arra ügyeljünk, hogy lehetőség szerint olyat használjunk, amiben nincs cukor! Amúgy nyolc hónapos kortól kínálhatjuk a babának ezt az ételt!
3-4 rózsa karfiol
egy szál sárgarépa
egy közepes krumpli
1,5-2 dl paradicsomszósz
majoranna
olívaolaj
A krumplit, a karfiolt és a sárgarépát főzzük puhára. A karfiolt főzhetjük külön, ha nagyon puffasztja a babát, ne felejtsünk el főzővizet cserélni rajta! A paradicsomszószt kevés olívaolajon rotyogtassuk össze a majorannával. Ha kész, akkor a villával összetört zöldségeket tegyük bele és forraljuk kicsit össze. Ízlés szerint tehetünk bele más zöldfűszereket is, illetve dúsíthatjuk egy kis pipihusival is!
Utolsó kommentek