Ez egy nagyon egyszerű és nagyon finom ebéd, ami nem sokban különbözik a "hagyományos" rakott karfioltól :) A karfiolt nyolc hónapos kortól adjuk a babáknak. Mivel puffaszt ezért főzéskor legalább egyszer cseréljünk rajta főzővizet!
Hozzávalók:
egy evőkanál rizs
3-4 nagyobb rózsa karfiol
két evőkanál tejföl
egy adag csirkemell/ vagy bármilyen husi
A karfiolt enyhén sós vízben főzzük meg a fentiek szerint. A rizst szintén enyhén sós, bő vízben főzzük puhára. A megfőtt karfiolt jól törjük össze villával és keverjük el a tejföllel. A kész husit morzsoljuk össze, vagy vágjuk apró kockára (ha másképp nem eszi meg a gyerkőc, akkor turmixoljuk össze a fele karfiollal és tejföllel). A husit is keverjük bele a tejfölös-karfiolos masszába. Egy kisebb tűzálló edénybe (én a legkisebb jénait szoktam használni) először tegyük bele a megfőtt rizst (én ezt is össze szoktam törni villával), majd erre helyezzük rá a tejfölös-karfiolos-husis krémet. Tegyük be a sütőbe és kicsit süssük össze! Ha kész már tálalható is, én össze szoktam keverni az egészet mielőtt Zoé nekilát az ebédnek. Ha nem találod elég krémesnek, akkor tejföllel lazíthatsz rajta.
Ez egy viszonylag nagyobb adag. Jó étvágyú babák biztos megeszik egyszerre. Zoé néha szokott belőle hagyni valamennyit! Sőt ha "rosszabb" napja van, akkor a kész rakott karfiol felét meg is kell turmixolnom és a maradékot belekeverem, így még krémesebb. Jobban csúszik. De akik már esznek szépen darabosan, azoknak nem lesz vele gondjuk!
Tipp: Ha kedvelitek a sajtot, akkor lehet a tetejére sajtot reszelni, vagy akár a masszába is lehet keverni!
Utolsó kommentek